Anderstorp 1978

 

Ronnie Petersson i sin sista tävling på Anderstorp 1978, tror han kom 3:a. Senare samma år tragisk krasch på Monza och Ronnie avlider.

Men Lågan och jag var på plats i Småland och fick se alla stjärnor! Ferrari körde med V12,or och Clay Reggazoni rattade den ena! Här snackar vi sound! Hur tar man sig då till Anderstorp från Fagersjö/Högdalen, Stockholm..? Har man inte skaffat körkort för lätt MC så var valet ”lätt”…..MOPPE!

Något förvirrad Lågan med märklig packning, här har vi stannat i skogarna söder om Södertälje. Min moppe, en Yamaha Chappy, var väl inte optimal för touring direkt. Lågans Suzuki klarade det hela bättre. Min sotade igen strax söder om Anderstorp någonstans, på väg till mormor i Skåne. Tror jag lyckades ta mig till Hässleholm eller Kristianstad, då kunde man fortfarande polletera cyklar m.m.. Det gjorde jag, till Ystad tror jag, där hämtade jag den och körde sista vägen till Borrby i svindlande hastigheter, typ 20 km/h. Väl där kontaktade jag den lokala moppehandlaren som försåg min racer med en ny ljuddämpare, efter det andades den igen och spettade på i dryga 30 km/h…..

Lågan (Bengt Lågas) på färjan över Bråviken vid Kvarsebo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *